Какво си заслужава да се купи на Черен петък

Какво си заслужава да се купи на Черен петък

Черният петък е денят след „Деня на благодарността“ в Съединените щати, четвъртият четвъртък на ноември. От 1952 г. той се счита за началото на сезона за пазаруване в САЩ и повечето големи търговци на дребно отварят магазините си много по – рано, а някои и през нощта и предлагат промоционални цени. Хората стоят с часове пред магазините, чакайки да бъдат отворени, за да могат да закупят така мечтаният телефон, телевизор и други на по – изгодна за тях цена. През последните няколко години станахме свидетели на тенденцията да предлагаме тези промоции онлайн, още преди да е дошъл „Черният петък“.

Тенденция е последните години в „деня с големите намаления“ да се правят така наречените „лъжливи промоции“. Те представляват умишлено увеличаване на цената на определен артикул, няколко седмици преди Черния петък, за да може, когато дойде деня с намаленията да изглежда, че има голямо намаление, а всъщност той си е на същата, а може и на по – висока цена. Бъдете интелигентни купувачи. Разучете пазара. Ако сте си наумили да си купите определен телефон или телевизор разгледайте различни сайтове и магазини как варира цената му преди Черния петък, за да можете да направите най – доброто финансово решение. Не прибързвайте да купувате нещо, само защото е залепен етикет „последни бройки“, „голямо намаление“.

Ако възнамерявате да си купувате техника от сайт, внимателно проверете дали е лицензиран. Много хора правят сайтове, в които предлагат реплики на оригинални модели телефони. Не позволявайте да ви излъжат. Проверявайте серийните номера на кутията на телефона. Ще познаете фалшив продукт по много ниската цена и различен дизайн.

Не пропускайте възможността, която дава Черния петък, но бъдете внимателни. Много хора са потърпевши от такъв вид измамници. Препоръчваме Ви да пазарувате само в лицензирани сайтове и магазини.